Panos Manolopoulos, Stanton Chase: Daca vrei sa devii un manager bun, trebuie sa incepi din Est (24.03.2008)

Panos Manolopoulos Stanton Chase: M-a luat mereu prin surprindere sistemul de taxare si impozitare, felul in care apar legi peste noapte. Acesta a fost cel mai mare esec al meu ca manager in Romania: faptul ca nu am reusit sa inteleg regimul fiscal.

Daca nu ar fi venit oferta pentru Orientul Mijlociu, spune ca ar fi ramas in Romania, dar s-ar fi retras din managementul operational. Singura varianta pe care o exclude din start este cea a intoarcerii in Grecia, care ar fi reprezentat "un pas inapoi in acest moment al carierei sale". Dupa preluarea jobului din Dubai, urmatorul pas firesc din punct de vedere profesional este preluarea pozitiei de vicepresedinte Stanton Chase pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
"Daca vrei sa fii un manager de succes, trebuie sa incepi in Est. Aici trebuie sa iti faci trainingul, apoi sa mergi in Orientul Mijlociu si apoi in China. Dupa 20-25 de ani, vine momentul sa te pensionezi in SUA. O miscare in sens invers este gresita, pentru ca nu poti invata lucruri interesante, ca manager, pe pietele dezvoltate si mature."
Manolopoulos spune ca ceea ce a facut in cei aproape patru ani in care a condus Stanton Chase Romania poate fi numit micromanagement, intrucat s-a ocupat de fiecare detaliu din companie, de la gestionarea aspectelor administrative pana la negocierea de contracte de un milion de euro.
Pentru prima data a venit in Romania in 1999 ca general manager al firmei de avocatura Rokas & Partners, pozitie pe care a ocupat-o timp de trei ani, dupa care s-a intors in Grecia, pentru a prelua o pozitie regionala in cadrul casei de avocatura. Dar nu pentru mult timp. A revenit in Romania in 2003 pentru a prelua conducerea biroului local al firmei de executive search Stanton Chase, pentru care lucrase ca avocat cand conducea Rokas & Partners. In prezent, detine 20% din actiunile Stanton Chase Romania si 5% din participatia la biroul din Bulgaria, pe care l-a deschis in 2006 si de coordonarea caruia s-a ocupat pana in prezent. Pe pozitia de managing partner al biroului local a fost numita Mihaela Damian. In 2004, cand a preluat conducerea Stanton Chase la Bucuresti era cu mult mai greu decat acum sa faci executive search. "Piata nu era deloc educata in ceea ce priveste diferentele dintre recrutare si executive search", spune Manolopoulos, adaugand ca nu i-au ajutat nici tarifele practicate. "Eram putin cam scumpi pentru ce exista atunci pe piata."
Spune ca i-a fost greu la inceput, din postura de expatriat grec, venit sa puna bazele unei companii care activa intr-o industrie aflata in plin proces de maturizare si crestere.
"Nu intelegeam oamenii si cultura. Nici cu limba nu m-am impacat foarte bine de la inceput, abia in ultimii doi ani am inceput sa inteleg si sa vorbesc putin romana." Pe langa dificultatile inerente de acomodare pe care le experimenteaza probabil orice expat, Manolopoulos venea intr-o industrie despre care nu se stia mare lucru pe atunci. "A fost nevoie de un extraefort." Si acum, Manolopoulos si Ulrik Rasmussen, partener in cadrul Pedersen & Partners, sunt singurii expati care conduc afaceri locale in executive search.
In primul an de activitate, biroul local al Stanton Chase a inregistrat afaceri de mai putin de 200.000 de euro, pentru a creste de cinci ori in doar trei ani, pana la peste un milion de euro in 2006.
"Am folosit foarte bine brandul si am vrut sa fim recunoscuti in piata", spune el, adaugand ca vizibilitatea si recunosterea companiei este mai mare in Romania decat in SUA. Aceasta este, de altfel, strategia pe care o va aplica si in cele sase tari pe care le va conduce in Orientul Mijlociu incepand cu aprilie: sa construiasca brand-ul Stanton Chase pe o piata care depaseste 30 de milioane de locuitori.
De asemenea, Manolopoulos crede ca si specializarea pe patru grupuri de practica a ajutat la cresterea businessului: servicii financiare, FMCG, technology si industrial.
Pe langa pozitia de managing partner, este si global practice leader al Stanton Chase pentru divizia de FMCG, supervizand toate proiectele de executive seach din domeniu si coordonand aproape 100 de consultanti din toata lumea care ii raporteaza direct. Una dintre reusitele mandatului sau a fost ca in prezent sunt doi parteneri romani la conducerea biroului de la Bucuresti.
"De cand am preluat pozitia de managing partner, aceasta a fost intelegerea: ca, in timp, managementul local sa revina in mana romanilor."
La inceput, biroul local era controlat de Stanton Chase Austria, Stanton Chase Grecia si Stanton Chase International, intre timp austriecii iesind din actionariat.
In ceea ce priveste insuccesele mandatului sau in Romania, spune ca nu a fost niciodata capabil sa inteleaga sistemul de taxare si impozitare din Romania.
"M-a luat mereu prin surprindere sistemul de taxare si impozitare, felul in care apar legi peste noapte. Acesta a fost cel mai mare esec al meu ca manager in Romania: faptul ca nu am reusit sa inteleg regimul fiscal."
Stanton Chase a plasat de la intrarea pe piata 500 de manageri, dintre care 100 sunt manageri de top. Personal, Manolopoulos a plasat 20 de manageri. "Este un sentiment bun sa plasezi oameni, mai ales atunci cand este vorba despre pozitii-cheie." Manolopoulos va prelua functia de CEO al Stanton Chase International in Orientul Mijlociu, supervizand din Dubai sase tari: Emiratele Arabe Unite, Oman, Qatar, Bahrein, Kuweit si Arabia Saudita.
Piata din Orientul Mijlociu este o provocare si mai mare pentru executive search decat era Romania in urma cu cativa ani. Salariile sunt foarte mari, comparabile cu cele din SUA, China sau marile centre financiare si de afaceri cum este Londra, fapt ce atrage expati din toate colturile lumii. Cu toate acestea, nu este o zona foarte prietenoasa, apropierea de zone de conflict ca Iranul sau Afganistanul explicand in mare parte dis-ponibilitatea companiilor de a oferi salarii foarte mari. Aceasta se adauga la cres-terea pretului petrolului care a transformat companiile din Golf in niste "masini de bani". "Companiile iti spun ca au nevoie de un manager pentru o anumita pozitie, insa fara a-ti comunica un buget fix in care trebuie sa te incadrezi. In schimb, vor cel mai bun manager posibil pentru banii pe care ii ofera", precizeaza Manolopoulos. Ramane apoi sa convingi un strain sa se mute intr-o tara musulmana, chiar daca pachetul e consistent.

Managerii romani sunt prea sensibili
Romanii isi schimba jobul atat de des pentru ca stiu ca este relativ usor sa gaseasca un alt loc de munca. "Managerii romani sunt mofturosi pentru ca simt ca pot pleca din companii in momentul in care nu le convine ceva, dat fiind ca ies in piata, intr-un mediu sigur, unde isi gasesc foarte repede de lucru, uneori chiar si pe bani mai multi", este de parere Panos Manolopoulos.
In consecinta, top managementul romanesc trebuie sa se poarte "cu manusi" cu subordonatii, pentru ca la cel mai mic semn negativ, acestia vor pleca din companie. Tendinta nu este noua si nici singulara, spune Manolopoulos, dar se resimte mai puternic decat in alte tari.
In Grecia sau Franta si in alte piete dezvoltate, lucrurile stau cu totul altfel. "Un HR manager sau un director de marketing care este concediat sau isi da demisia dintr-o companie risca sa ramana fara job intre sase si opt luni, prin urmare este mai atent la felul in care isi gestioneaza relatiile cu superiorii si nu isi permite sa fie atat de sensibil cum sunt romanii."

https://t.cn/A6YpXEoa

一、10倍股,人形机器人和无人驾驶双龙头激光雷达芯片ME­MS微振镜:
1、激光雷达的芯片ME­MS微振镜是人形机器人、无人驾驶和新能源车中未发掘的最后一块蛋糕。
2、随着英.唐智控ME­MS微振镜上量后成本下降,未来人形机器人、无人驾驶将大量使用激光雷达。
小米科技、纯米科技、宇树科技、智元的人形机器人,都配备了激光雷达,特斯拉邀激光雷达厂家禾赛科技去美国建厂,说明特斯拉将要使用激光雷达。
3、激光雷达就是无人驾驶和人形机器人的眼睛,激光雷达的芯片ME­MS微振镜(即光学ME­MS执行器芯片),类似于电脑中的CPU(不管是什么牌子电脑都得外购CPU),不论哪家生产激光雷达的厂家都将采购英.唐智控的ME­MS微振镜,在中国是独家生产、唯一的,否则采购国外的更贵,这是是重点中的重点,国内只有英.唐智控全资的日本子公司一家自已从计设到生产ME­MS微振镜一条龙。
4、速腾聚创的激光雷达产品已获得来自比亚迪、丰田、广汽埃安、一汽红旗、一汽解放、奇瑞汽车、长城汽车、小鹏汽车、极氪智能科技、领克汽车、路特斯科技、Lu­c­id等近20家车企50余款车型定点订单。网传速腾聚创是采购公司的ME­MS微振镜(未证实)。
二、英.唐智控全资日本子公司2024年电磁驱动型ME­MS微振镜开启批量销售,将打破激光芯片“卡脖子”局面,2024年业绩高增长。
1、公司一直专注于光电转换和图像处理的模拟IC和数字IC产品的研发和生产,在ME­MS振镜领域拥有非常丰富的研发经验,已形成了 14 项专利技术。
2、ME­MS微振镜属于一种光学ME­MS执行器芯片,可以在驱动作用下对激光光束进行偏转、调制、开启闭合及相位控制,广泛应用于人形机器人、汽车激光雷达、汽车HUD(抬头显示)、微投影仪、AR眼镜等多个领域,已小批量生产。
3、ME­MS微振镜技术是对传统激光雷达的革命、是全新技术、将淘汰传统的激光雷达产品,传统激光雷达的马达、多棱镜等机械运动,尺寸大,不美观,寿命短,是2019年马斯克原不愿意使用激光雷达的原因, 新一代ME­MS微振镜激光雷达,价格低寿命长体积小预期马斯克将在人形机器人、无人驾驶中使用。
三、 全资子公司日本英.唐微拥有5台光刻机,是集第三代半导体、半导体从设计、制造、封装测试到销售自有品牌IC的半导体垂直整合型企业集团。研发、制造的车载IC也应用于汽车领域,其在日本与丰田、本田、尼桑合作多年。
主要用于其光电转换和图像处理的模拟IC和数字IC产品的研发生产,向客户提供包括光电集成电路、光学传感器、显示屏驱动IC、车载IC、ME­MS微振镜等产品的研发、制造服务。
四、深圳“英唐半导体产业集群项目”的产业规划已获得政府有关部门的批复,目前正在积极制定地块专项规划,主要目的在于建立围绕硅基、碳化硅为基础的模拟电路、大功率器件等半导体芯片设计及生产制造的产业链条。等日本子公司新产品在工艺、技术方面成熟并大规模生产后,将逐步实现国产化生产。
五、与美国芯片设计企业新思签订合作,新思将DD­IC、TD­DI系列产品的生产、供应链及销售权授予许可给公司。大陆显示面板企业每年对高端DD­IC芯片的采购金额超过300亿元。
TD­DI是应用于车载的触控与显示驱动器集成芯片,触控和显示功能一般是由两组芯片独立控制, 而TD­DI则是把触控芯片与显示芯片整合进单一芯片中, IC用量减少,整体成本优化。正在进行试产工作。2024年汽车应用显示器出货量预计达2.094亿片以上。
六、公司电子元器件分销产品品种丰富,包含主动元器件、被动元器件、电子材料等。公司代理的存储类芯片涵盖DR­AM,NA­ND fl­a­sh,EM­MC和SSD,品牌有佰维存储、瑞芯微、东芯半导体、圣邦微、芯天下等。
是国内唯一一家同时拥有顶级主控和存储芯片代理权的分销商。公司拥有主控芯片品牌联发科以及全球三家全产业链存储器供应商之一的SK海力士的代理权,子公司联合创泰的DR­AM产品覆盖了阿里云和腾讯云两大云计算龙头企业,是同行业中市场占有率最高的。
汽车芯片客户有比亚迪、长安、上汽、吉利、北汽、特斯拉等。在手机领域,公司直接或间接合作的客户有:OP­PO、VI­VO、传音、沃特沃德、华勤、小米、中兴、华为等。
注:1、公司有通过小米Ti­er1厂为小米供应5G通信模块、di­o­d­es物料等,双方合作处于初期,产品还在送样阶段。
看好买了就去宣传,好酒也怕巷子深,众人拾柴火焰高,需要更多的机构知道,是找机构、不是找散户,只谈基本面、谈大方向、不谈买卖点。
$天龙股份 sh603266$ $凯众股份 sh603037$ $欧菲光 sz002456$

一、10倍股,人形机器人和无人驾驶双龙头激光雷达芯片ME­MS微振镜:
1、激光雷达的芯片ME­MS微振镜是人形机器人、无人驾驶和新能源车中未发掘的最后一块蛋糕。
2、随着英.唐智控ME­MS微振镜上量后成本下降,未来人形机器人、无人驾驶将大量使用激光雷达。
小米科技、纯米科技、宇树科技、智元的人形机器人,都配备了激光雷达,特斯拉邀激光雷达厂家禾赛科技去美国建厂,说明特斯拉将要使用激光雷达。
3、激光雷达就是无人驾驶和人形机器人的眼睛,激光雷达的芯片ME­MS微振镜(即光学ME­MS执行器芯片),类似于电脑中的CPU(不管是什么牌子电脑都得外购CPU),不论哪家生产激光雷达的厂家都将采购英.唐智控的ME­MS微振镜,在中国是独家生产、唯一的,否则采购国外的更贵,这是是重点中的重点,国内只有英.唐智控全资的日本子公司一家自已从计设到生产ME­MS微振镜一条龙。
4、速腾聚创的激光雷达产品已获得来自比亚迪、丰田、广汽埃安、一汽红旗、一汽解放、奇瑞汽车、长城汽车、小鹏汽车、极氪智能科技、领克汽车、路特斯科技、Lu­c­id等近20家车企50余款车型定点订单。网传速腾聚创是采购公司的ME­MS微振镜(未证实)。
二、英.唐智控全资日本子公司2024年电磁驱动型ME­MS微振镜开启批量销售,将打破激光芯片“卡脖子”局面,2024年业绩高增长。
1、公司一直专注于光电转换和图像处理的模拟IC和数字IC产品的研发和生产,在ME­MS振镜领域拥有非常丰富的研发经验,已形成了 14 项专利技术。
2、ME­MS微振镜属于一种光学ME­MS执行器芯片,可以在驱动作用下对激光光束进行偏转、调制、开启闭合及相位控制,广泛应用于人形机器人、汽车激光雷达、汽车HUD(抬头显示)、微投影仪、AR眼镜等多个领域,已小批量生产。
3、ME­MS微振镜技术是对传统激光雷达的革命、是全新技术、将淘汰传统的激光雷达产品,传统激光雷达的马达、多棱镜等机械运动,尺寸大,不美观,寿命短,是2019年马斯克原不愿意使用激光雷达的原因, 新一代ME­MS微振镜激光雷达,价格低寿命长体积小预期马斯克将在人形机器人、无人驾驶中使用。
三、 全资子公司日本英.唐微拥有5台光刻机,是集第三代半导体、半导体从设计、制造、封装测试到销售自有品牌IC的半导体垂直整合型企业集团。研发、制造的车载IC也应用于汽车领域,其在日本与丰田、本田、尼桑合作多年。
主要用于其光电转换和图像处理的模拟IC和数字IC产品的研发生产,向客户提供包括光电集成电路、光学传感器、显示屏驱动IC、车载IC、ME­MS微振镜等产品的研发、制造服务。
四、深圳“英唐半导体产业集群项目”的产业规划已获得政府有关部门的批复,目前正在积极制定地块专项规划,主要目的在于建立围绕硅基、碳化硅为基础的模拟电路、大功率器件等半导体芯片设计及生产制造的产业链条。等日本子公司新产品在工艺、技术方面成熟并大规模生产后,将逐步实现国产化生产。
五、与美国芯片设计企业新思签订合作,新思将DD­IC、TD­DI系列产品的生产、供应链及销售权授予许可给公司。大陆显示面板企业每年对高端DD­IC芯片的采购金额超过300亿元。
TD­DI是应用于车载的触控与显示驱动器集成芯片,触控和显示功能一般是由两组芯片独立控制, 而TD­DI则是把触控芯片与显示芯片整合进单一芯片中, IC用量减少,整体成本优化。正在进行试产工作。2024年汽车应用显示器出货量预计达2.094亿片以上。
六、公司电子元器件分销产品品种丰富,包含主动元器件、被动元器件、电子材料等。公司代理的存储类芯片涵盖DR­AM,NA­ND fl­a­sh,EM­MC和SSD,品牌有佰维存储、瑞芯微、东芯半导体、圣邦微、芯天下等。
是国内唯一一家同时拥有顶级主控和存储芯片代理权的分销商。公司拥有主控芯片品牌联发科以及全球三家全产业链存储器供应商之一的SK海力士的代理权,子公司联合创泰的DR­AM产品覆盖了阿里云和腾讯云两大云计算龙头企业,是同行业中市场占有率最高的。
汽车芯片客户有比亚迪、长安、上汽、吉利、北汽、特斯拉等。在手机领域,公司直接或间接合作的客户有:OP­PO、VI­VO、传音、沃特沃德、华勤、小米、中兴、华为等。
注:1、公司有通过小米Ti­er1厂为小米供应5G通信模块、di­o­d­es物料等,双方合作处于初期,产品还在送样阶段。
看好买了就去宣传,好酒也怕巷子深,众人拾柴火焰高,需要更多的机构知道,是找机构、不是找散户,只谈基本面、谈大方向、不谈买卖点。
$天龙股份 sh603266$ $凯众股份 sh603037$ $欧菲光 sz002456$


发布     👍 0 举报 写留言 🖊   
✋热门推荐
  •   当天,郭麻公路上车流量、人流量不算大,来往多是运输货物的大客车。  5月19日9时许,行车在郭麻公路上,空气清新,干净整洁,几辆清扫车辆正在道路上来回穿梭作
  • 【如何进入元辰宮?】一般人要能進入元辰宮,當然前提是要能夠成功观入,而观入成功的秘訣,若無法自己观入者,可藉由通灵問事或请人代观的方式進入你的元辰宮幫你查探。人
  • !!
  • 【键盘上各种符号的英语读法】 ~ 叫做:tilde或tweedle或squiggly line; ` 叫做:grave accent或stress mark;
  • 虽然旗下的拥有索纳塔、胜达这样代表其高端定位的车型,但本质上来看,国内消费者还是把其当作普通家用车品牌,甚至屡屡与国产车进行比较。但与如今追求简洁科技感的趋势不
  • 【坦然地接受平凡,坚定地拒绝平庸】你是不是总觉得生活日复一日、平淡无奇?要知道,平凡的生活不可怕,可怕的是丧失了热爱生活的心。
  • 后来她也慢慢不再提这件事了,直到去年她在毫无征兆的情形下得了肺癌她的家经济条件比较好,除了接受西医的治疗外,家人还帮她找了一位著名的心理治疗师。”人生苦也是一天
  • 巩立姣创造本赛季世界最佳[鼓掌]在绍兴上虞进行的全国田径冠军赛暨奥运选拔赛铅球项目上,巩立姣投出20.31米夺冠。(不过,现在还没正式上架哟,去店里找也没得,上
  • (山海之战活动的后续剧情简直让我天天在走过山车[泪])感谢痒痒鼠带来这么精彩的角色和剧情~!源赖光和鬼切出现后,是阴阳师里最打动我的角色!
  • #中国焦点面对面#【“神十二”航天员刷新中国航天员太空驻留时间纪录 专家称为走向更远的深空奠定基础】关于航天员在轨时间延长和未来中国空间站建设,国际宇航联空间运
  • LEVI’S® 日本制系列在传承经典的同时不断探索新的可能,也赋予传统造型更多的可变性与质感生活体验。教你get仪式感▫︎pu石膏线+奶灰色打造精致背景墙▫︎餐
  • [衰]发文说:睡前故事时间是一家人欢乐的时光,在一旁听杰哥给女儿讲故事,也是我最开心的事之一。时间可真快,张杰和谢娜都有三个孩子了,他们初为父母的样子明明就像刚
  • 地址:东长治路588号地下2层LG2-25B、LG2-25C收到公司寄给我的月饼[爱心],这个月饼盒子是我们东元集团自主研发的植本技术,我们现在点火的这一款艾艾
  • 蛮好的 又是一篇蛮有深度的采访 平时我在微博上可能除了一些长篇大论关于作品本身的赏析 对于他本人品格和思想可能会说的比较少 但其实关于这些我也会想很多 如今关于
  • 你如果不懂摩羯为什么生气或难过也不知道该如何安慰,那就什么都别问别说,安静的坐在摩羯身边,摩羯心理治疗能力超强的,他们自己会好,需要的只是时间。要相信,所有的不
  • #摩登兄弟[超话]##摩登兄弟刘宇宁故乡的云# 超话签到第100天啦忘了具体哪天算得上中奖,可能是被皓都的演技和花絮圈粉,可能是从中餐厅干活麻溜话不多的性格圈粉
  • 】1994年8月,天津市政府发布蓝印户口管理暂行规定,规定外省市户籍人员在津购买达到规定价格的商品房可以获得蓝印户口(因为印章是蓝色)。蓝印户口不是正式户口,但
  • 你自己家庭经济条件暂时也不是很富裕,我要回来于心不忍…再说了,这本来就是用我亲戚QQ号给你转账的,即便从法律上也无法问罪于你?所以给你的任何资金你都有资格自由使
  • 4 月,省委省政府正式印发《关于加快推进现代综合交通运输体系建设的意见》……今年,我省交通建设投资进一步向铁路、航空等短板领域倾斜,铁路建设预计完成投资500
  • 人在“爱美”的时候最美,看见美,便觉一切尽可原谅,也不知要原谅什么…发现2年前的自己真的是微博话痨,是音乐博主转发小号,是情绪垃圾桶,是疯子文学古早传承人,是比