När vi åt middag igår klockan halv 7, tittade jag plötsligt ut genom fönstret och såg att det var ganska mörkt.

Jag suckade och sa,” Det är så mörkt ute nu. Sommaren har redan försvunnit som om den aldrig har kommit hit.”

J sa,”Sommaren är så kort och jag har redan börjat sakna sommaren.”

När det är kallare gillar jag inte att gå ut så mycket som förut längre. Jag bestämde mig att springa inne idag. Men efter en stund kände jag mig tråkig och jag följde med H när han gick ut med Qin.

Eftersom jag har sprungit inne i över tio minuter kände jag mig väldigt varm. Därför när jag sprang längst gatan var det så enkel. Det var inte kallt alls. Luften är friskare. Jag kan göra det igen i framtiden. Innan jag går ut och springer på gatan, springa först hemma tills jag känna mig mycket värm.

Mer och mer löv på träden blir färgrika nu. De ser väldigt vackra ut. Jämfört med sommaren har hösten sina fördelar också. Grät inte om vad vi inte har längre. Istället njut vad helst som vi har nu.

Jag läste en bok av John H Riker igår. Jag hittade boken när jag försökte leta efter en bok av Kohuts. Rikers bok använder Kohuts teori om självpsykologyi för att analysera varför moderna människor i USA har mer problem med moral och etik och varför det är bra för människor att leva moraliskt.

Jag började tycka om boken efter att jag läst boken i en stund. Boken har väldigt logistik disposition och övertygande argument med tydlighet. Jag har inget problem med att förstå texten. Dessutom är jag så intresserad av Kohuts självpsykologi teorier som presenterade i boken. Tack vara några teorier fick jag mycket bättre förståelse om mig själv och andra människor.

För att få sammanhängande kunskap som boken började jag anteckna när jag läste. Att anteckna är viktigt för att jag minne bättre innehållet också eftersom jag brukar glömma vad jag har läst när boken är så lång och innehåller för mycket ny information. Samtidigt reflekterade jag lite vad texten påminner mig om i verkligheten, vilket hjälpte mig mycket att förstå texten. Men är djupläsningen mycket energikrävande och jag kunde inte läsa för snabbt.

Jag tycker att förändringen är bättre för mig.
Att läsa fort kan hjälpa mig få information effektivt men kunde inte hjälpa mig få djup förståelse och ta in kunskap.

Jag läste ut boken Flickan och kriget idag. Berättelsen handlar om författarens farmor Hellas hemska upplevelser under andra världskriget.

Hella föddes och växte upp i Polen. När hon var 17 år gammal, fångade nazisterna henne och tvingade henne att arbeta i bondgårdar för dem eftersom många tyska var utsända i kriget. Hon blev fångad flera gånger innan hon skickades till koncentrationslägret.

Även att jag har läst om hur nazisterna torterade fångar i koncentrationslägret förut, kände jag mig väldigt arg och ledsen samtidigt när jag läste Hellas berättelsen där inne.

Flesta av de nazisterna hade varit vanliga människor just som oss med mänskliga naturen bland annat trevlighet och medkänsla innan kriget. Hur kunde de bli så grymma som monster som slog och dödade andra människor utan tveksamhet? Hur kunde de förlora mänskligheten under korta tiden? Dessa är viktigast frågar vi behöver fortfarande ta reda på nuförtiden.

Aldrig överskatta hur mycket vi som individer kan styra oss själva och underskatta hur mycket omständigheter kan påverka och förvandla oss. Vi är inte så duktiga och starka som vi föreställer oss. Vi behöver göra vad som helst för att skydda våra hjärta från att bli elaka och grymma.

Det är mycket nödvändigt att föra berättelsen vidare så att samma saker skulle aldrig hända igen i världen.

Oavsett hur mycket man önskar den fina sommaren stannar längre, en måste acceptera verkligheten och säga hejdå till sommaren när det är dags.

Det var 12 grader när jag gick ut med Qin i morse. Det blåste mycket och lyckligtvis hade jag många värma kläder och en halsduk på mig. När vi vandrade runt i parken bakom Föreningsarkivet, känns det att hösten kommer för riktigt.

Qin lade sig på en plats där det finns mycket gult gräs och njöt av allt lugn. Han vet javisst mer än mig om hur man skulle kopplar av och uppskatta vad man har i livet när som helst och var som helst.

När han vägrade gå vidare, tittade jag mig omkring, nära och fjärran. Solen sken och himlen är riktigt klar. Vatten såg ganska still ut. Jag kunde se hus på andra sidan av Storsjön mycket tydligt. I parken försvann de färgrika blommorna och vissa delar av gräset har redan blivit gula, torra och mjuka.

Jag lyssnade på Nybyggarna medan jag gick runt. Till både Karl-Oskar och min förvåning kom Carlos lille bror Robert tillbaka efter att vara borta i 4 år. Carlos och sin fru Kristina hade trodde att Robert kanske redan var död eftersom de fick inte brev från honom sedan han gick härifrån för att leta guld i California.

När Robert tog sig bort var han bara 18 år. Han är 22 år gammal, men han såg mycket gammal och mage ut. Han har tappat flera tänder och hostar då och då. Det finns ärr i ansiktet och han sa att han har problem med ett öra på grund av att han blivit slagen av en man. Kristina vill väldigt gärna veta vad hände med honom under hans sista fyra år, men Robert verkar inte vara intresserad av att prata om det. Så håller hon tyst.

Robert gav Carlos och Kristina 4000 dollars kontanter och sa till dem att han har mycket mer pengar i banken. Men litar Carlos inte på honom eftersom han ljög i det förflutna. Carlos tänker till och med att kontanter är bedrägeri. Efter att granska kontanter med bedrägeri varning i tidningar, börjar Carlos tro att de förmodligen är äkta. Men samtidigt känner han typ orättvist om hur snabbt Robert kan få så mycket pengar medan han kan hinna bara försörja familjen och har alltid brist på kontanter även om han har jobbat väldigt hårt hela tiden.

Roberts hemligheter avslöjas på ett intressant sätt i romanen. En av sina öron skadades så det finns ljud inne nästan hela tiden särskilt i natten. När han sover börjar hans skadad öra pratar om vad hände med honom när de var på vägen till California.

Jag tänker att de är väldigt modiga och djärva. Robert med sin kompis hade bara lite pengar med sig och kunde bara lite engelska utan aningen om var ligger en guldgruva, men de började sina äventyr i alla fall. När de fann att de måste vänta på ett år för att träffa gruppen av guldgrävare och börja leta guld, bestämde de sig att jobba i bondgården där medan de väntade.

Jag vet inte än vad hände med honom men jag är säker på att vad han gjorde gör honom rikare men skadade sin hälsa allvarligt. Därför ser han mycket mage och sjuk ut.

Men vad kan man göra när en har inget annat val för att försörja sig? När det finns inget skyddnät kan man bara riskera sitt liv för att överleva de svåra omständigheterna. Därför är det viktigaste att skapa ett socialt nätverk och skyddnät för alla människor i samhället.

När vi klagar på vad vi inte har tillräckligt med, behöver vi komma ihåg att det finns många människor i världen som riskerar sina liv för att bara överleva många svårigheter.


发布     👍 0 举报 写留言 🖊   
✋热门推荐
  • 真如果是开了天眼,有通灵能力的,会非常准,能看到只有你自己知道的很私密的事。好想要个宝宝,什么时候我可以自己生 无痛生明天一定减肥好吧今天出门又没有拍照最近好喜
  • #光合作永[超话]# 马华给我的感觉就是 千祐不一定要做我老婆 但是最好可以做我老婆 小狗看千祐哪里都可爱 看千祐哪里都想笑 千祐哪里都符合我的心意 性格符合
  •   将军向宠,性行淑均,晓畅军事,试用于昔日,先帝称之曰能,是以众议举宠为督。愚以为宫中之事,事无大小,悉以咨之,然后施行,必能裨补阙漏,有所广益。
  • Q:今天第一局使用狮子狗打出很好效果,觉得狮子狗能够上场的原因是什么呢?Tianzhen:我们这个队伍适合玩这个吧,选就行了。Q:觉得今天队伍做得好的地方是哪些
  • 劝人为善,劝人去恶,法有万千,当因人而异。”严知周却挣脱两人十指紧扣的手,退后一步:“抱歉,这只是一个支开你的借口。
  • 啊哈哈哈哈在抖音上刷到这个话题我真觉得自己超有话语权 高中毕业兼职然后给自己一个双眼皮子 但是家里也赞助了 高考完兼职一直延续到大学 买自己喜欢的化妆品 买了i
  • 在5月30日上午举行的庆“六一”校园卡拉OK比赛中,同学们用歌声吟唱美好生活、演绎时代精神,每位参赛选手都精神抖擞,神采飞扬,尽情地展示着自我的风采和蓬勃向上的
  • 提升把妹最快捷的方式是提升你的外形,弄个帅气的发型(或者像我一样戴帽子)提升自己的穿搭,很多戴眼镜的还可以考虑戴隐形眼镜,都可以瞬间给自己加分,而且不需要花很多
  • 引入智能问答系统,打造网站智能机器人“小东”帮助用户快速、准确的找到所需办事事项,解答用户在处理日常事务过程中遇到的问题,为用户提供24小时全方位、全流程的政务
  • 我们开始爬是四点多,山上真的很冷,他就说他包里有防晒衣问我穿不穿,我就说真的吗谢谢你!后来实在是累了,坐在沙发上歇一会充会电,没想到他直接睡着了哈哈哈哈哈,我也
  • 步出大堂,如暂不想舟行谧境,也可先游赏酒店特意布设的“椿泊十景”画影桥、花溪畔、霜月林,烟波轻飘中,一曲一境皆一意,烦忧喧嚣都在宁静诗意中无声而逝。另外,太古集
  • 谈及创作心得,词作者成思动容讲到:“穿越那战火纷飞的特殊年代,仰望这繁华万里的锦绣河山,一曲颂歌,回荡淮河两岸。”演唱者青年女高音歌唱家王喆讲到她的演唱心得体会
  • 待会儿回那里买点沙糖桔,还和我说那家商店的老板娘以前和舅舅谈恋爱哈哈哈哈哈吃完晚饭开始给我弟布置他的房间(因为明天他生日啦)我妈“你弟不想弄这些东西,我看是你们
  • 要知道一切相都是假相,都不是真实的,不要在这些妄相里面去起妄想分別执著,我们的心才能够平等,平等就止了,前面讲止观,就止了!也可以认为整部电影其实是何非的一场梦
  • 反观人类社会本身,自从进入人工智能时代,社会以“摩尔定律”的速度在日新月异地演进,每隔五到十年一个传统的行业都可能被跨界消灭,应对“突变”的主动适应能力对任何一
  • 虽然前些年一直在说讨厌青岛,但是最后这几个月的青岛却让我满眼欢喜,希望我能给青岛留下些东西~一早,伴随着吵闹声,我醒来了走在路上,收到了佳欣、小申申的祝福还有爸
  • 【在高新 咖啡也有不同的“性格”】对于高新人来说咖啡店有独处的空间也有恰到好处的“热闹”不同街区不同店主塑造出咖啡店各种各样的“性格”也让年轻人有更多与城市交流
  • #佛牌# 知乎上一段很火的话:四十年前,你会开车,那就是一个铁饭碗;三十年前,你要是会英语、会计算机,那绝对是个人才;二十年前,联通和移动,光在过年那一天一条一
  • ”——十多年来,曾经有多少个孤寂的夜晚,他被这张可爱的小脸从梦中哭醒;曾经有多少个凄凉的夜晚,他被这张悲惨的小脸从梦中惊醒;曾经有多少个寒冷的夜晚,他被这个稚嫩
  • 此刻的我很难过跟jh和jie分开以后一个人坐车回家他们都去约会就我一个人孤零零的然后我就差一点就能坐上直达车了偏偏我要有病的跑去做舟山车结果到舟山都没车了好烦好